O‘QITUVCHILARNING AMALIY KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHDA TA’LIM VA ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASI - Vakkosov , Shoxrux (Effective scientific journals, 2026)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish bilan integratsiyalashgan ta’lim tizimi asosida o‘qituvchilarning amaliy kompetensiyalarini rivojlantirish metodikasini yanada takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot jarayonida ta’lim va ishlab chiqarish integratsiyasining nazariy jihatlari tahlil qilinib, o‘qituvchilarda kasbiy-amaliy kompetensiyalarni shakllantirishga ta’sir etuvchi asosiy pedagogik omillar aniqlanadi. Shu bilan birga, loyiha asosida ta’lim berish, ustoz–shogird an’analari hamda kompetensiyaga yo‘naltirilgan baholash mexanizmlariga tayangan holda takomillashtirilgan metodika taklif etiladi. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarishga integratsiyalashgan ta’lim o‘qituvchilarning kasbiy moslashuvchanligini kuchaytirishi hamda pedagogik faoliyat samaradorligini oshirishini namoyon etadi.