BOLALARDA IJTIMOIY MOSLASHUV MUAMMOLARI VA MAKTAB PSIXOLOGINING VAZIFALARI - Shirinboyeva , Mohinur (Effective scientific journals, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda ijtimoiy moslashuv jarayonida yuzaga keladigan muammolar, ularning psixologik sabablari hamda maktab psixologining bu jarayondagi vazifalari keng yoritilgan. O‘quvchilarning yangi muhitga moslashuvi, tengdoshlar bilan munosabatlari, o‘zini jamiyatda tutishi va psixologik barqarorligini ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologining profilaktik, diagnostik va korreksion faoliyati haqida ham batafsil ma’lumot berilgan.