OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH METODIKASI - Nazarov , Sherzod (Effective scientific journals, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarini samarali tashkil etishning zamonaviy metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot jismoniy tarbiya darslarini tashkil etishda innovatsion pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar hamda individual yondashuvdan foydalanishning ahamiyatini yoritishga qaratilgan. Tadqiqot jarayonida nazariy tahlil, pedagogik kuzatuv hamda taqqoslash usullaridan foydalanildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarini zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish talabalarning jismoniy tayyorgarligi, sog‘lom turmush tarzi ko‘nikmalari hamda sportga bo‘lgan qiziqishini sezilarli darajada oshiradi. Shuningdek, mashg‘ulot jarayoniga raqamli texnologiyalarni joriy etish o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qiladi. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim tizimida jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarini tashkil etish metodikasini takomillashtirish uchun ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga imkon beradi.