ЎЗБЕКИСТОНДА УМУМИЙ ОВҚАТЛАНИШ ТИЗИМИ ФАОЛИЯТИ: РЕЖАЛАР ВА АМАЛИЁТ НАТИЖАЛАРИ (ХХ АСРНИНГ 20-60 ЙИЛЛАРИ МИСОЛИДА) - Насиров , Бунёд; Спанов , Мейрхан (Effective scientific journals, 2025)
Мақолада умумий овқатланиш тизимининг инсон кундалик ҳаётида тутган ўрни, бу борада анъанавийлик, совет ҳукумати йилларида Ўзбекистонда умумий овқатланиш тизими фаоляти билан боғлиқ амалга оширган чора-тадбирлар, режалар, шу ўринда умумий овқатланиш тизимидаги аҳвол, ишлаб чиқариш ташкилотларидаги ҳолат, моддий-техник таъминот, соҳа фаолиятига оид бошқа муаммолар ҳамда аҳолининг бу борада эҳтиёжи ёритилган.