O‘ZBEKISTONDA AHOLINI MOLIYAVIY FAROVONLIKNI OSHIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Jumaniyozov , Siroj (Effective scientific journals, 2025)
Mazkur maqolada xozirgi kunda O‘zbekistonda kambag‘allik darajasi hamda kambag‘allikni kamaytirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar chuqur o‘rganiladi, shuningdek, xorijiy mamlakatlar, xususan, Armaniston, Dominikana Respublikasi, Kolumbiya, Kosta-Rika, Meksika, Salvador, Chili kabi davlatlarning muvoffaqiyatli tajribalari tahlil qilinadi. Bu davlatlarda qo‘llanilgan samarali mexanizmlar va amaliy usullar O‘zbekiston sharoitida tatbiq qilngan mexanimlar bilan solishtiriladi.