QISHLOQ XO‘JALIGI ISHLAB CHIQARISHINING O‘SISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLARNING EKONOMETRIK TAHLILI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA) - G‘aybullayev , Sarvar; Zulfakarova , Liliya (Effective scientific journals, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishining o‘sishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar ekonometrik tahlil asosida yoritiladi. Tadqiqotda ishlab chiqarish hajmi bilan mehnat resurslari, investitsiyalar, ekin maydonlari va texnika bilan ta’minlanganlik o‘rtasidagi bog‘liqlik rasmiy statistik ma’lumotlar asosida baholanadi. Tadqiqot natijalari qishloq xo‘jaligining barqaror rivojlanishida investitsiyalar va resurslardan samarali foydalanish muhim ekanini ko‘rsatadi.