KASBIY DEFORMATSIYA VA UNING SABABLARI - Mahmudova , Saida; G‘ulomiddinova , Saida (Effective scientific journals, 2025)
Mazkur maqolada kasbiy deformatsiya tushunchasi, uning shakllanish mexanizmlari hamda psixologik, ijtimoiy va tashkiliy sabablari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Kasbiy deformatsiya shaxsning uzoq muddat bir xil kasbiy faoliyat bilan shug‘ullanishi natijasida uning xulq-atvori, dunyoqarashi va shaxsiy sifatlarida yuzaga keladigan salbiy o‘zgarishlar sifatida talqin etiladi. Tadqiqot davomida kasbiy deformatsiyaning asosiy turlari, namoyon bo‘lish shakllari va ularning shaxs hamda mehnat samaradorligiga ta’siri yoritiladi. Maqola kasbiy deformatsiyani oldini olish va kamaytirish bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar bilan yakunlanadi.