INFLYATSIYA: IQTISODIY BARQARORLIKKA TA’SIRI VA UNI YENGISH YO’LLARI. O‘ZBEKISTONDA INFLYATSIYA - Ermatov , Murodjon (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada inflyatsiyaning iqtisodiy barqarorlikka ta'siri va uni yengish yo'llari, xususan, O‘zbekiston misolida tahlil etiladi. Inflyatsiyaning sabablari, uning iqtisodiyotga salbiy oqibatlari va mamlakatda amalga oshirilayotgan inflyatsiyaga qarshi siyosat choralari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda inflyatsiya darajasini pasaytirish bo‘yicha olib borilayotgan pul-kredit siyosati va uning samaradorligi muhokama qilinadi.