BOLA PSIXOLOGIYASI - Nuraliyeva , Sora (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada bola psixologiyasining asosiy tamoyillari va konsepsiyalari, bolaning turli yosh bosqichlaridagi ruhiy va jismoniy rivojlanish jarayonlari batafsil yoritilgan. Maqolada bolaning hissiy holati, ijtimoiy munosabatlari, shuningdek, uning atrof-muhit bilan o‘zaro aloqasi psixologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Bola psixologiyasining ta’lim va tarbiya jarayonidagi roli, bolaning individual xususiyatlarini inobatga olgan holda pedagogik yondashuvlarni shakllantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, bolaning o‘z-o‘zini anglash, qobiliyatlarini rivojlantirish va ijtimoiy ko‘nikmalarini hosil qilishdagi psixologik omillar ham maqolada alohida ta’kidlangan.