O‘ZBEKISTONDA ZIYORAT TURIZMI: DAVLAT BOSHQARUVI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Barakayev , Elbekjon (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda ziyorat turizmining rivojlanish jarayoni, uning tarixiy asoslari, asosiy yo‘nalishlari hamda iqtisodiy va madaniy-ma’naviy ahamiyati yoritilgan. Davlat siyosati doirasida amalga oshirilayotgan islohotlar, infratuzilmani rivojlantirish choralari, marketing strategiyalari va kelajak istiqbollari tahlil qilinadi. Shuningdek, ziyorat turizmining xalqaro aloqalarni mustahkamlash va milliy merosni targ‘ib qilishdagi o‘rni ko‘rsatib o‘tiladi.