O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI MEHNAT BOZORIDA AYOLLARNING IQTISODIY FAOLIYATINI OSHIRISH - Nabixo‘jayeva , Dilafro‘z (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada ayollar ish bilan bandligini ta’minlashni davlat tomonidan tartibga solishning turli mexanizmlari, ularning ish faoliyati bilan bandligini davlat boshqaruvidan tartibga solib borish choralari hamda vositalarini aniqlab, iqtisodiyotning real talablaridan kelib chiqqan holda, ayol va qizlar samarali ish bilan bandligini ta’minlashni takomillashtirishga doir tavsiyalar taklif qilingan.