XO‘JALIK YURITUVCHI SUBYEKTLARDA USTAMA ISHLAB CHIQARISH XARAJATLARINI MOHIYATI - Raximova , Go‘zalbegim; Mamasobirov , Nasibillo (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada ustama ishlab chiqarish xarajatlarining mohiyati va tasniflanishi tahlil qilinadi. Mazkur xarajatlarni samarali boshqarish va ularni mahsulot tannarxiga to‘g‘ri taqsimlash usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ustama xarajatlarni kamaytirish va optimallashtirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi. Maqolada zamonaviy menejment yondashuvlari va ilg‘or hisob tizimlaridan foydalanish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.