BOSHLANG‘ICH FUNKSIYA VA ANIQMAS INTEGRAL TUSHUNCHALARI: NAZARIY ASOSLARI VA O‘QITISH METODIKASI - Kamolov , Xusan (Effective scientific journals, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada boshlang‘ich funksiya va aniqmas integral tushunchalarining nazariy mohiyati, matematik asoslari hamda ularni o‘qitish jarayonidagi metodik muammolari tahlil qilinadi. Integrallash jarayoni differensial hisob bilan uzviy bog‘liq bo‘lib, u matematik analizning asosiy bo‘limlaridan biri hisoblanadi. Tadqiqotda aniqmas integralning mavjudlik shartlari, asosiy integrallash formulalari, integrallash usullari hamda boshlang‘ich funksiyaning xossalari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Shuningdek, mavzuni o‘qitishda uchraydigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola matematik ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.