O‘ZBEKISTONDA SANOAT KORXONALARNING MOLIYAVIY HISOBOTLARNI YURITISHNING ASOSIY MEZONLARI - Abdulxalilova , Saboxat; Abdulxalilova , Surayyo (Effective scientific journals, 2026)
Ushbu maqolada global muammolarni bartaraf etishni ko‘zlab ishlab chiqilgan yashil iqtisodiyot tamoyillarini mamlakatimizda joriy qilish natijasida sanaoat tarmoqlarida sodir bo‘ladigan o‘zgarishlar hamda ularning makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarga hamda ekologiyaga ta’sirini, shuning natijasida inson hayoti farovonlik darajasiga ta’siri statistik usullardan foydalanib tahlil qilingan. O‘zbekistonda sanoat tarmog’i iqtisodiyotning asosiy lokomotiviga aylangan bo‘lsa-da, insonlar hayoti va uning farovonlik darajasiga yillar davomida jiddiy salbiy oqibatlarni ham keltirib chiqarmoqda va biz bu maqolada ularning sabab va oqibatlari, ularni bartaraf etish bo‘yicha ayrim ilmiy fikr va mulohazalarimizni keltirib o‘tamiz.