BARQAROR RIVOJLANISHDA “YASHIL” IQTISODIYOTNING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Raximova , Go‘zalbegim; Mamasobirov , Nasibillo (Effective scientific journals, 2026)
Mazkur maqolada “yashil” iqtisodiyotning ilmiy nazariy asoslari yoritilgan, “yashil” iqtisodiyotda mavjud innovatsiyalar keltirilgan, “yashil” iqtisodiyotda innovasion boshqaruv modellari tadqiq etilgan, davlat va xususiy sektorlar o‘rtasidagi hamkorlik jihatlari ochib berilgan, shuningdek, dunyoda “yashil” iqtisodiyotga investisiya qilish samaradorligi baholangan hamda O‘zbekistonda “yashil” iqtisodiyotga o‘tish asoslari keltirilgan va “yashil” iqtisodiyotni rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar bayon etilgan.