БИЗНЕС ВА ТАДБИРКОРЛИКНИНГ МОҲИЯТИ ВА РИВОЖЛАНИШ ТАРИХИ ХУСУСИДА АЙРИМ МУЛОҲАЗАЛАР - Толипов , Файзулла (Effective scientific journals, 2026)
Мақолада бизнес ва тадбиркорликнинг бозор иқтисодиёти шароитида аҳоли турмуш тарзини юксалтиришнинг муҳим шарти эканлиги, унинг мазмуни, шаклланиш ҳамда ривожланиш тарихи мсасалалари ёритилган. Унда мазкур соҳанинг жаҳон тарихий тараққиётида тутган ўрни, ғарб ва маҳаллий олмиларнинг бу борадаги қарашлари масалалари тарихий адабиётлар асосида таҳлил этилган. Шунингдек, мақолада тадбиркорликнинг назарий асослари тарихий аспектда асосланган, ҳамда тарихий нуқтаи назардан тадқиқ этилган, унинг ижтимоий-иқтисодий функциялари ва вазифалари ўрганилган.