MUTAXASSISLARNING INTELLEKTUAL KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA DASTURIY VOSITALARNING O‘RNI VA ROLI - Xolmatov , Javlon; Yusupov , Behzod; Chornous N.А. (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) sohasi mutaxassislarining intellektual kompetentligini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida dasturiy vositalarning funksional ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etiladi. Intellektual kompetentlikning tarkibiy komponentlari — analitik fikrlash, mantiqiy tahlil, innovatsion faoliyatga tayyorgarlik, kognitiv moslashuvchanlik va kreativ yondashuvning kasbiy faoliyatdagi o‘rni asoslab beriladi. Olingan natijalar shuni ko‘rsatadiki, dasturiy vositalardan kompleks foydalanish intellektual kompetentlikning shakllanishi va kasbiy raqobatbardoshlikni oshirishning muhim omili sifatida xizmat qiladi.