BULUTLI TEXNOLOGIYALARNING RIVOJLANISHI OʻQUVCHILARDA HAMKORLIDA ISHLASH IMKONIYATLARI VA UNING METODIK AHAMIYATI - Alday , Maqtagul; Mamaraimov , Abror; Mixliyev , Ramazon (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada bulutli texnologiyalarning taʼlim jarayoniga integratsiya qilinishi, ayniqsa Google Classroom platformasi misolida o‘quvchilarda raqamli savodxonlikni shakllantirishdagi o‘rni va imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quv jarayonida bulutli xizmatlarning qo‘llanilishi, ularning didaktik salohiyati, o‘quvchilar faoliyatini samarali tashkil etishdagi afzalliklari hamda turli bulut platformalarining taqqoslanishi amalga oshirilgan. Maqola bulutli texnologiyalarning zamonaviy taʼlimda o‘quvchilar ijodiy faolligini oshirish, hamkorlikni rivojlantirish va xavfsiz raqamli makon yaratishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi.