AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Oʻroqboyeva, Charos; Sindorov, Lutfulla (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu ishda axborot texnologiyalarining (AT) tarixiy shakllanish jarayoni, ularning rivojlanish bosqichlari hamda hozirgi kunda dunyoda keng qo‘llanilayotgan zamonaviy IT yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Raqamlashtirish jarayonining tezlashuvi natijasida yuzaga kelayotgan sun’iy intellekt, bulutli hisoblash, katta ma’lumotlar (Big Data) va IoT (narsalar interneti) kabi zamonaviy texnologiyalar jamiyat hayotining barcha sohalariga chuqur kirib bormoqda Shuningdek, axborot texnologiyalarining rivojlanishi ta’lim, sog‘liqni saqlash, ishlab chiqarish va davlat boshqaruvi kabi sohalarda samaradorlikni oshirishda tutgan o‘rni ko‘rsatib beriladi.