BULUTLI BUXGALTERIYA TIZIMLARI XAVFSIZLIGI VA ULARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Xudayarov , Rashid; To‘rabekov, Ozodbek (Effective scientific journals, 2025)
Ushbu maqolada bulutli buxgalteriya tizimlarining moliyaviy hisobotlar, audit jarayonlari va korporativ boshqaruv samaradorligiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqot 120 nafar accountant va auditor ishtirokidagi so‘rov va adabiyotlar tahliliga asoslangan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, bulutli tizimlar hisobot tayyorlash tezligini oshiradi, xatoliklarni kamaytiradi va audit jarayonlarini soddalashtiradi. Shu bilan birga, ma’lumot xavfsizligi, provayder tanlovi va backup strategiyalari tizim samaradorligi uchun muhim omillar ekanligi aniqlangan. Tadqiqot natijalari kichik va o‘rta korxonalar, davlat va notijorat tashkilotlar uchun bulutli buxgalteriya tizimlarini joriy etishda amaliy tavsiyalar beradi.