TIKANLI ARTISHOK (CYNARA SCOLYMUS L) O‘SIMLIGINING DORIVORLIK HUSUSIYATLARINI ANIQLASH BO‘YICHA OLIB BORILGAN IZLANISHLAR - Jamoatova , F.J.; O‘ralov , A.I. (Scientific practical conference, 2025)
Dorivor o‘simliklardda uchrovchi biologik faol moddalarga bo‘lgan qiziqish nafaqat bugungi kundan balki qadimdan shakillangan. Farmakologik jihatdan keng ko‘lamda o‘rganilgan mashhur o‘simlik artishok (Cynara scolymus L) Yevropa tibbiyotida ishlatilgan. Bu o‘simlik Markaziy Osiyo va Yevropa olimlari tomonidan kata qiziqish bilan o‘rganilgan.