TURIZM INFRATUZILMASIGA INVESTITSIYALARNI JALB QILISH MEXANIZMLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20483828 - Saloxitdinov , Sherzod; Allanazarova , Charos (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada turizm infratuzilmasiga investitsiyalarni jalb qilish mexanizmlari tahlil qilinadi. Turizm sohasining jadal rivojlanishi infratuzilmani modernizatsiya qilish va kengaytirishni talab qiladi, bu esa o‘z navbatida katta hajmdagi investitsiyalarni jalb etishni zarur qiladi. Maqolada davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlashning moliyaviy, institutsional va infratuzilmaviy mexanizmlari, jumladan, imtiyozli kreditlar, subsidiyalar, soliq yengilliklari va davlat-xususiy sheriklik kabi vositalar ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, investitsiyalarni jalb qilishdagi asosiy to‘siqlar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi.