IJTIMOIY TADBIRKORLIK ASOSIDA INKLYUZIV TA’LIM TIZIMINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20383030 - Mingboyeva , Oydin (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqola O‘zbekistonda inklyuziv ta’lim tizimini ijtimoiy tadbirkorlik orqali rivojlantirish istiqbollarini tahlil qiladi. Ishda mamlakatda inklyuziv ta’limni rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan davlat siyosati va qonunchilik choralari, shuningdek, mavjud muammolar (o‘qituvchilar malakasi, infratuzilma, moliyaviy resurslar yetishmasligi, jamiyatdagi munosabatlar) ko‘rib chiqiladi. Ijtimoiy tadbirkorlikning inklyuziv ta’limdagi moliyaviy cheklovlarni bartaraf etish, innovatsion pedagogik yondashuvlarni joriy etish, o‘qituvchilar malakasini oshirish va jamiyatda inklyuziv madaniyatni shakllantirishdagi salohiyati o‘rganiladi. Tadqiqot ijtimoiy tadbirkorlik modellarini O‘zbekiston sharoitiga moslashtirish orqali inklyuziv ta’limda barqaror va samarali natijalarga erishish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.