YASHIL OMBOR XO‘JALIGI VA LOGISTIKA INFRATUZILMASI - Xolmo‘minova, Diyora; Saloxitdinov , Sherzod (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu tezisda global iqtisodiyotda yashil iqtisodiyot tamoyillari va logistika infratuzilmasining rivojlanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tezisda yashil omborxona tushunchasi — energiya tejamkor, chiqindilarni kamaytiruvchi va raqamli boshqaruvga ega ombor tizimi — logistika infratuzilmasining ajralmas qismi sifatida ko‘rib chiqiladi.Tezis ekologik va iqtisodiy barqarorlikni uyg‘unlashtiruvchi yashil omborxonalarning milliy logistika tizimida strategik ahamiyatini, shuningdek, innovatsion va raqamli boshqaruv orqali mahsulot sifatini himoya qilish va barqaror ta’minot zanjirini ta’minlash imkoniyatlarini ko‘rsatadi.