ЯШИЛ ИҚТИСОДИЁТ МАМЛАКАТ БАРҚАРОР РИВОЖЛАНИШНИНГ АСОСИ ВА СТРАТЕГИК ЙЎНАЛИШ СИФАТИДА - Алиқулова , Лайло (Scientific practical conference, 2025)
Дунё миқёсида экологик барқарор бизнесни рағбатлантириш нуқтаи назаридан солиқ маъмурчилигини такомиллаштириш замонавий иқтисодий тизимлар ривожланишининг муҳим йўналишларидан бири ҳисобланади. Иқтисодий ҳамкорлик ва ривожланиш ташкилоти (OECD), Жаҳон банки, Халқаро валюта жамғармаси (МВФ), БМТнинг атроф-муҳит бўйича дастури (UNEP) ва Жаҳон иқтисодий форуми (WEF) каби етакчи халқаро ташкилотларнинг маълумотларига кўра, солиқ инструментлари бизнеснинг атроф-муҳитга бўлган салбий таъсирини камайтириш ва унинг барқарорлигини оширишда катта аҳамият касб этади.