YOG‘-MOY SANOATI KORXONALARIDA SOLIQ AUDITINI AXBOROT TAHLILIY TA’MINOTI - A’zamova , Aziza (Scientific practical conference, 2025)
Auditorlik hujjatlarining ahamiyati qator omillar bilan izohlanadi. Eng avvalo, ular auditor xulosasini tasdiqlovchi dalillarni taqdim etish zarurati bilan bog‘liq. Shu bilan birga, ushbu hujjatlar auditorlik tekshiruvi jarayonida amalga oshirilgan har bir bosqichni yoritib beradi. Auditorlik hujjatlarida, shuningdek, tekshiruvning amaldagi audit standartlariga muvofiq olib borilgani to‘g‘risida ma’lumotlar qayd etiladi. Bu ma’lumotlar ham tashqi, ham ichki sifat nazorati nuqtai nazaridan muhim hisoblanadi.