SANOAT KORXONALARIDA ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARINI RAQAMLASHTIRISH VA ZAMONAVIY BOSHQARUV TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH - Abdulhamidov , Abdullajon; Usmonova , Vasila (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida ishlab chiqarish jarayonlarini raqamlashtirish va zamonaviy boshqaruv texnologiyalarini qo‘llashning dolzarbligi, afzalliklari hamda amaliy yo‘nalishlari yoritiladi. Raqamli texnologiyalar, xususan, IoT, sun’iy intellekt, avtomatlashtirilgan boshqaruv tizimlari va big data yechimlari sanoat jarayonlarining samaradorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va mahsulot sifatini barqaror ta’minlashda muhim omil bo‘lib xizmat qilishi ko‘rsatiladi. Shuningdek, raqamlashtirish ishlab chiqarishni real vaqt rejimida monitoring qilish, ishlab chiqarish quvvatlarini optimallashtirish va inson omilidan kelib chiqadigan xatolarni sezilarli kamaytirish imkonini berishi tahlil qilinadi. Maqolada raqamli transformatsiya jarayonining muvaffaqiyatli kechishi uchun korxonalarda zamonaviy boshqaruv yondashuvlarini joriy etish, malakali kadrlarni tayyorlash hamda innovatsion infratuzilmani shakllantirish zarurligi asoslab beriladi.