MEHNAT BOZORI BARQARORLIGINI TA’MINLASHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI - Toshpo‘latov Sherzod Xaydarkulovich, Sherzod (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada mehnat bozori barqarorligini ta’minlashga xizmat qiluvchi iqtisodiy mexanizmlar tizimli tahlil qilingan. Ishsizlik darajasi, ishchi kuchi taklifi va talabi o‘rtasidagi nomutanosiblik, texnologik o‘zgarishlar, raqamlashtirish jarayonlari, migratsiya, demografik tendensiyalar hamda makroiqtisodiy omillarning mehnat bozori barqarorligiga ta’siri ko‘rib chiqildi. Mehnat bozorida davlat siyosati, moliyaviy rag‘batlantirish vositalari, ta’lim va qayta tayyorlash tizimlari, mehnat munosabatlarini modernizatsiya qilish, bandlik dasturlari, tarmoqlar bo‘yicha mehnat resurslarini qayta taqsimlash mexanizmlarining samaradorligi baholandi. Tadqiqot natijalari mehnat bozori barqarorligini oshirish strategiyalarini shakllantirishda muhim ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.