RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA MATEMATIK TIZIMLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Xoljigitov , Dilmurod; Ahmedov , Asilbek (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqola raqamli ta’lim muhitida matematik tizimlardan foydalanishning ta’lim jarayoni samaradorligiga ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqotda Maple, GeoGebra, MATLAB va Mathematica kabi matematik dasturiy tizimlarning o‘quv jarayonidagi o‘rni, ulardan foydalanish metodikasi, afzalliklari va pedagogik natijalari ilmiy nuqtai nazardan yoritib berilgan. Shuningdek, ushbu maqolada raqamli ta’limning innovatsion yondashuvlari, zamonaviy metodlari va talabalarning analitik hamda kreativ fikrlash kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Maqola yakunida matematik tizimlardan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.