ИҚТИСОДИЁТНИНГ БАРҚАРОР РИВОЖЛАНИШИДА ТУРИЗМ САЛОҲИЯТИДАН ТЎЛИҚ ВА САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ - Иватов , Ирисбек (Scientific practical conference, 2025)
Бутунжаҳон Туризм Ташкилоти (UNWTO) маълумотларига кўра, «сайёрамиздаги ишлаб чиқариш-хизматлар бозори айланмасининг 10 фоизи туризм соҳасининг ҳиссасига тўғри келади. Дунё давлатларидан мамлакатимизга келувчи туристлар сони ҳам йилдан йилга кўпаймоқда. Туристик индустрияни ривожлантириб, туристик хизматларнинг сифати ва самарадорлигини ошириш, уларнинг даражасини баҳолаш, туризмнинг ташқи ва ички бозорлардаги рақобатбардошлигини мустаҳкамлаш, соҳанинг мамлакат иқтисодиётидаги ўрни ва ролини ошириш, туризм инфратузилмасини такомиллаштириш, хавфсиз туризмни ташкил қилиш, соҳада самарали фаолият юритиш учун оптимал бошқарув қарорларини қабул қилиш мақсадида мавжуд ички имкониятларни аниқлаш ва ишга солиш каби йўналишларга қаратилган илмий тадқиқотлар долзарб аҳамият касб этмоқда.