YASHIL TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISHNING IQTISODIY VA EKOLOGIK AFZALLIKLARI - Tirkashev , Ulugʻbek; Lutfullayeva , Marjona (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy yashil texnologiyalarni iqtisodiyotga joriy etishning ahamiyati, ularning korxonalar samaradorligiga ta’siri, ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi roli hamda iqlim o‘zgarishi jarayonlarini yumshatishdagi o‘rni tahlil etilgan. Qator ilmiy tadqiqotlar va xalqaro tajribalar asosida yashil innovatsiyalarning iqtisodiy foydalari hamda atrof-muhitga ta’siri yoritilgan.