ZOMIN TUMANIDAGI TURISTIK OB’EKTLARNING RENTABELLIK DARAJASI VA ULARNING HUDUDIY IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Po‘latova , Ro‘zagul; Saloxitdinov , Sherzod (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada IQTISODIYOTDA TRANSPORTNING TUTGAN O‘RNIturistik ob’ektlarning rentabellik darajasi, iqtisodiy samaradorlik ko‘rsatkichlari va ularning hududiy iqtisodiyot rivojiga ta’siri kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida turistik obyektlarning daromad modeli, investitsiya qaytimi (ROI), xizmatlar hajmi, bandlik darajasiga qo‘shgan hissasi, agroturizm va ekoturizm yo‘nalishlarining mahalliy iqtisodiyotga ta’siri o‘rganildi. Maqolada statistik ma’lumotlar, sotsiologik so‘rovlar, SWOT tahlil, rentabellik koeffitsientlari, multiplikativ iqtisodiy ta’sir modeli asosida natijalar ishlab chiqilgan. Yakunda Zomin tumanida turizmni yanada rivojlantirish, rentabellikni oshirish va hududiy iqtisodiyotni diversifikatsiya qilish bo‘yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar berilgan.