“LIVE PACKAGING” – URUG‘LI QAYTA ISHLANGAN QOG‘OZ ASOSIDA BARQAROR QADOQLASH TEXNOLOGIYASI - Najmiddinov , Dilshod; Mamatkarimova, G.Z. (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu tezis eski va chiqindiga aylangan qog‘ozlarni qayta ishlash orqali ekologik toza, tuproqda tez parchalanadigan va ekilganda o‘simlik unib chiqadigan “Live Packaging” qadoqlash mahsulotini yaratishga qaratilgan. Ilmiy ishimizning maqsadi — plastik va boshqa zararli qadoqlash vositalariga alternativ sifatida qayta ishlangan, biologik parchalanadigan va urug‘ solingan qadoqlash ishlab chiqarishdir. Bunday qadoqlash chiqindilar hajmini kamaytiradi, atrof-muhitga zarar yetkazmaydi, qayta foydalanishga rag‘batlantiradi hamda ekologik mahsulotlarga bo‘lgan talabi yuqori bo‘lgan bozorlarda samarali qo‘llanishi mumkin. “Live Packaging” ekologik innovatsiya sifatida yashil iqtisodiyotga o‘tishni qo‘llab-quvvatlaydi va barqaror iste’mol tamoyillariga mos yechim taklif etadi.