RAQAMLI TEXNOLOGIYADA IQTISODIYOT VA MENEJMENT - Allanazarov , Ravshan; Temirov , Bobomurod (Scientific practical conference, 2025)
Kimyo va oziq-ovqat sanoati zamonaviy iqtisodiyotning strategik tarmoqlari hisoblanadi. Ushbu maqolada tarmoq korxonalarida iqtisodiy boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish, resurslardan samarali foydalanish va innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish jarayonida sifat menejmenti, tannarxni pasaytirish, energiya tejovchi texnologiyalarning iqtisodiy afzalliklari hamda raqobatbardoshlikni kuchaytirish omillari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari kimyo va oziq-ovqat korxonalarida boshqaruv strategiyalarini ishlab chiqish hamda bozor talablariga moslanishni ta’minlashda amaliy ahamiyatga ega ekanligi bilan izohlanadi.