RAQAMLI TRANSFORMATSIYA STRATEGIYASI: O‘ZBEKISTON MISOLIDA - Yovqochev , Shamshod; Umarov, Javohir (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida raqamli transformatsiya jarayonlarini amalga oshirish strategiyasi tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyot, elektron hukumat, raqamli infratuzilma va innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali mamlakat iqtisodiyoti samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasining asosiy yo‘nalishlari, ularning iqtisodiy va ijtimoiy hayotdagi ahamiyati, davlat boshqaruvi tizimida raqamlashtirishning roli ham tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, raqamli transformatsiya nafaqat iqtisodiy o‘sishni tezlashtiradi, balki innovatsion rivojlanish, shaffoflik va samaradorlikni ham ta’minlaydi.