JIZZAX VILOYATIDA TURIZM KLASTERI RIVOJLANISHINING HUDUDNING IJTIMOIY-IQTISODIY SALOHIYATIGA TA’SIRINI BAHOLASH: STRATEGIK YONDASHUV VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Kamolov , Dostonbek (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada Jizzax viloyatida turizm klasterining shakllanish jarayoni, uning hududning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ko‘rsatgan ta’siri hamda klaster modelining samaradorligini oshiruvchi omillar tahlil qilinadi. Hududning tabiiy-geografik, madaniy-tarixiy va rekreatsion resurslari tahlil qilinib, turizm klasteri orqali yangi ish o‘rinlari yaratilishi, xizmatlar diversifikatsiyasi, infratuzilmaning rivojlanishi va investitsiyalar oqimining ko‘payishi kabi natijalar yoritiladi. Tadqiqot doirasida “klaster samaradorligi modeli”, “multiplikativ ta’sir”, “hududiy iqtisodiy integratsiya” kabi ilmiy tushunchalar asosida Jizzax viloyati turizm klasterining istiqbollari va uning barqaror rivojlanishdagi o‘rni baholanadi.