“LEARNING BY DOING” TEXNOLOGIYASINING PEDAGOGIKADAGI AHAMIYATI VA AMALIY TA’LIM JARAYONIDAGI PEDAGOGIK ASOSLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20391474 - Tashpulatova , Mufazzal (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda “Learning by Doing” texnologiyasining pedagogik mohiyati, uning amaliy ta’lim jarayonidagi funksional o‘rni hamda didaktik asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi kompetensiyaga yo‘naltirilgan ta’lim sharoitida faoliyat asosida o‘qitishning samaradorlik omillarini aniqlashdan iborat. Tadqiqot jarayonida tizimli tahlil, didaktik modellashtirish hamda qiyosiy yondashuv metodlaridan foydalanildi. Ilmiy yangilik sifatida amaliy mashg‘ulotlarni loyihalash mezonlari va o‘quvchilarning o‘quv natijalarini baholash indikatorlari tizimi ishlab chiqildi.