ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA BO‘LAJAK MUTAXASSISLARNING KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20390826 - Mingboyev , Ulugbek; Raxmatov , Alisher (Scientific practical conference, 2026)
Bugungi globallashuv va axborot texnologiyalari jadal rivojlanayotgan davrda ta’lim tizimi oldiga mutlaqo yangi vazifalar qo‘yilmoqda. Zamonaviy jamiyat nafaqat chuqur nazariy bilimga ega, balki o‘z fikrini erkin va ravon ifoda eta oladigan, jamoa bilan samarali hamkorlik qiladigan, turli kommunikativ vaziyatlarda to‘g‘ri munosabat o‘rnata oladigan mutaxassislarni talab etmoqda. Shu sababli bo‘lajak mutaxassislarning kommunikativ kompetensiyasini shakllantirish masalasi bugungi ta’lim tizimining eng dolzarb yo‘nalishlaridan biri sifatida qaralmoqda.