TEXNIKA OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA UMUMIY FIZIKA KURSINI O’QITISHNING ELEKTRON-DIDAKTIK TA’MINOTINI TAKOMILLASHTIRISHNING BUGUNGI HOLATI, MUAMMOLARI VA YECHIMLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20390051 - Abdurakibov , Akmal (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada texnika oliy ta’lim muassasalarida umumiy fizika kursini o‘qitishda foydalanilayotgan elektron-didaktik ta’minotning bugungi holati, asosiy muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy-uslubiy jihatdan tahlil qilingan. Amaldagi interaktiv simulyatsiya platformalari, virtual laboratoriya tizimlari va elektron kurs boshqaruv muhitlarining texnika ta’limidagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. So‘nggi yillarda olib borilgan xalqaro va mahalliy tadqiqotlar xulosalari umumlashtirilgan hamda O‘zbekiston texnika OTMlari uchun moslashtirilgan yangi elektron-didaktik tizim modeliga oid takliflar bayon etilgan.