TEXNOLOGIYA DARSLARIDA VIRTUAL LABORATORIYA VA ELEKTRON DIDAKTIK O‘YINLARDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK SHART SHAROITLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20383094 - Rajabboyeva , O‘g‘iljon (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada texnologiya darslarida virtual laboratoriya va elektron didaktik o‘yinlardan foydalanishning pedagogik shart-sharoitlari yoritilgan. Ta’lim jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini rivojlantirishda muhim omil ekanligi tahlil qilingan. Virtual laboratoriyalar yordamida amaliy mashg‘ulotlarni xavfsiz, interaktiv va samarali tashkil etish imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, elektron didaktik o‘yinlarning o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ijodkorlik va motivatsiyani oshirishdagi ahamiyati ochib berilgan.