YASHIL IQTISODIYOTGA ASOSLANGAN QURILISH LOYIHALARINING MAKROIQTISODIY TA’SIRI - Xudoyarov , Rashid (Scientific practical conference, 2025)
Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot tamoyillariga asoslangan qurilish loyihalarining makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Yashil qurilish texnologiyalarining iqtisodiy samaradorligi, investitsion oqimlarni faollashtirish, bandlikni oshirish, energiya samaradorligini ta’minlash, uglerod emissiyasini kamaytirish, iqtisodiyotning strukturaviy transformatsiyasiga qo‘shadigan hissasi hamda barqaror o‘sishni qo‘llab-quvvatlashdagi roli ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, yashil qurilish loyihalari nafaqat ekologik foyda keltiradi, balki mamlakat makroiqtisodiy barqarorligiga, investitsiya muhiti yaxshilanishiga, innovatsion rivojlanishga va milliy iqtisodiyotning raqobatbardoshligiga sezilarli ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.