MATEMATIKA O‘QITUVCHILARI UCHUN RAQAMLI KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH ZARURATI - Yo‘ldashev , Javohir; Xoljigitov , Dilmurod (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada matematika o‘qituvchilari uchun raqamli kompetensiyalarni shakllantirishning ahamiyati yoritilgan. Bugungi kunda ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish zaruratga aylangan, ayniqsa matematika fanida bu vositalar darslarni qiziqarli va tushunarli qilishga yordam beradi. “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi asosida o‘qituvchilarning raqamli savodxonligini oshirish mamlakat ta’lim tizimining ustuvor yo‘nalishlaridan biridir. Maqolada GeoGebra, Desmos, va Kundalik.com kabi vositalardan foydalanishning foydali jihatlari ko‘rsatilib, raqamli kompetensiyaning o‘qituvchi malakasi va ta’lim sifati uchun qanchalik muhimligi tushuntirilgan.