BOZOR IQTISODIYOTIDA PSIXOLOGIK BOSHQARUV SHAKLLARI - Saitov , Sirojiddin; Nuraliyeva , Sora (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada bozor iqtisodiyotida psixologik boshqaruv shakllari va ularning samaradorligi masalalari batafsil tahlil qilinadi. Maqola psixologik boshqaruv metodlari, ularning iqtisodiy jarayonlarga ta’siri, xodimlar motivatsiyasi va iste’molchilarning qaror qabul qilish mexanizmlari bilan bog‘liq jihatlarni o‘rganadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, psixologik boshqaruv shakllari bozor subyektlarining iqtisodiy faoliyatini samarali tashkil etishda muhim rol o‘ynaydi. Shu bilan birga, maqolada bu boshqaruv shakllarining zamonaviy iqtisodiy amaliyotda qo‘llanilishi va ularning o‘zaro ta’siri yoritilgan.