KOMPOZIT IKKI JINSLI PLASTINALARNI MATEMATIK MODELLASHTIRISH ASOSIDA TADQIQ ETISH METODIKASI - Turg‘unova , Oygul (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu ilmiy tezisda ikki jinsli kompozit plastinalarning mexanik xususiyatlarini matematik modellashtirish, elastiklik nazariyasi asosida kuchlanish-deformatsiya holatini aniqlash, ularning egilish funksiyasini differensial tenglamalar orqali ifodalash hamda sonli usullar yordamida yechim olish metodikasi yoritilgan. Tadqiqot sanoat konstruksiyalari, energiya samarador obyektlar va zamonaviy qurilish elementlarida qo‘llaniladigan kompozit plastinalarning mustahkamligi, barqarorligi va iqtisodiy tejamkorligini oshirishga qaratilgan.