ZAMONAVIY FILOLOGIYA FANLARIDAGI DOLZARB MASALALAR - G‘aybulloyev , Shaxriyor; Saitov , Sirojiddin (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy filologiya fanining asosiy dolzarb yoʻnalishlari, yuzaga kelayotgan muhim muammolari va kelajakdagi rivojlanish tendensiyalarini soddalashtirilgan tarzda tahlil qiladi. Filologiya oʻzining anʼanaviy sohalari ya’ni tilshunoslik va adabiyotshunoslik bilan bir qatorda, globalizatsiya, axborot texnologiyalari va ijtimoiy-madaniy oʻzgarishlar taʼsirida tobora yangi hamda chuqur masalalar bilan duch kelmoqda. Maqolada til va madaniyat oʻzaro aloqasini oʻrganuvchi lingvomadaniyatshunoslik, shuningdek, adabiyotshunoslikdagi yangi yondashuvlar atroflicha koʻrib chiqiladi. Til va madaniyatning global dunyoda oʻzaro aloqadorligi va taraqqiyoti, madaniy turli-tumanlik sharoitida milliy tillarni saqlash masalalariga alohida eʼtibor qaratilgan.