ADIB E.VOHIDOV VA S. YESENIN SHE’RIYATIDAGI VATAN VA YURT TALQINIDA ONA TABIAT TASVIRI - Ernazarova , Marxabo (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada E. Vohidov va S. Yesenin she’riyatida Vatan va yurt konsepti talqinida ona tabiat tasvirining o‘rni o‘rganiladi. Har ikki shoir ijodida tabiat obrazlari milliy identitet, ruhiy kechinma va Vatanga munosabatning asosiy poetik vositasi sifatida namoyon bo‘ladi. Maqolada tabiat obrazlarining semantik vazifasi, ularning konseptual mazmuni hamda ikki shoir poetikasidagi o‘xshashlik va farqlar qiyosiy tahlil asosida yoritiladi.