“YASHIL IQTISODIYOT”GA O‘TISHNING ZARURIYATI, TAMOYILLARI VA DASTAKLARI - Bozorboyev , Diyorbek (Scientific practical conference, 2025)
Maqolada barqaror rivojlanishni ta’minlashda yashil iqtisodiyotga o‘tishning zaruriyati va asosiy tamoyillari tahlil qilingan. Aholi o‘sishi, iste’mol hajmining ortishi va resurslar cheklanganligi yashil iqtisodiyotga o‘tishni dolzarb qilayotgan omillar sifatida ko‘rsatildi. Maqolada resurslarni oqilona ishlatish, qayta tiklanuvchi energiya, chiqindilarni boshqarish va yashil texnologiyalarni joriy etish tamoyillari yoritilgan. Shuningdek, mamlakatimiz sharoitida yashil iqtisodiyotni rivojlantirish bo‘yicha asosiy tavsiyalar keltiriladi.