BARQAROR IQTISODIY RIVOJLANISHDA YASHIL IQTISODIYOT VA IJTIMOIY TADBIRKORLIKNING UYG‘UNLIGI - Mingboyeva , Oydin (Scientific practical conference, 2025)
Atrof-muhitning ifloslanishi, ijtimoiy muammolarning ortib borish fonida tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va jamiyatdagi mavjud ijtimoiy, iqtisodiy, ekologik muammolarni hal qilish uchun ishlab chiqilgan va bugungi kunda ommalashib borayotgan sohalarni umumlashitirib turuvchi tushunchalar ijtimoiy soha tadbirkorligi va yashil iqtisodiyot tamoyilidir. Ijtimoiy tadbirkorlik- jamiyatdagi ijtimoiy muammolarni hal qilishga qaratilgan, yashil iqtisodiyot esa iqtisodiy muammolarni tabiatga zararsiz, eko-tizim bilan hal qilishni ilgari suradi.