JIZZAX VILOYATINING EKOTURIZM TIZIMI VA UNING IJTIMOIY-IQTISODIY RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Isomiddinov , Sherzod (Scientific practical conference, 2025)
Ushbu maqolada Jizzax viloyatining ekoturizm salohiyati va uning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Tabiiy landshaftlar, biologik xilma-xillik, madaniy meros va mahalliy hamjamiyatdagi ehtiyojlar asosida ekoturizm imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, infratuzilma, boshqaruv va moliyalashtirishdagi muammolar identifikatsiya qilinib, barqaror rivojlanish uchun amaliy takliflar taqdim etiladi.