IQTISODIYOTDA OVQATLANISH KORXONALARI - Salaxiddinov , Murod; Pardaboyev , Shaxriyor; Norbekov , Xursandmurod (Scientific practical conference, 2025)
Turizmda ovqatlanish korxonalari, turistlarning umumiy tajribasini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu tezisda turizmda ovqatlanish xizmatlarining turlari, ularning sifatini yaxshilash uchun zarur bo‘lgan strategiyalar va ovqatlanish korxonalarining turizm sohasiga ta'siri ko‘rib chiqiladi. Ovqatlanish korxonalari nafaqat turistlarga xizmat ko‘rsatish, balki mahalliy iqtisodiyotga hissa qo‘shish, madaniy almashuvni rivojlantirish va ekologik barqarorlikni ta'minlashda ham muhim rol o‘ynaydi. Tezisda O‘zbekistondagi turizm markazlarida ovqatlanish xizmatlarining mavjud holati va rivojlanish istiqbollari ham tahlil qilinadi.